30 grunner til å bli vegetarianer.

Listen kunne vært uendelig mye lenge og mer utfyllende enn dette, men siden jeg antar at de fleste leserne ikke er vegetarianere og dermed ei heller gidder å lese en hel roman om vegetariansk livsstil, tar jeg det kort og greit oppsummert i noen punkt. Denne listen er ment for å gi informasjon og kanskje et dytt i rompa til de som vurderer å bli vegetarianere.

  • Reduser global oppvarming.
  • Det fins ingen human måte å drepe noen på. 
  • Grønnsaker, frukt, nøtter, sopp, bær, havre og hvete tilbyr kroppen alt den trenger av vitaminer, proteiner og mineraler. 
  • Redd regnskogen!
  • Unngå fedme, man kan oppleve vektminsking ved å spise vegetarisk.
  • Du vil minske risikoen for kreft.
  • Du kan få i deg nok proteiner ved å være vegetarianer.
  • Få ren samvittighet.
  • Verdens sultproblem ville forsvinne dersom alle ble vegetarianere. (merk; det ville blitt nok mat til alle i teorien, om det hadde skjedd i praksis er vel mer tvilsomt av andre grunner som f.eks økonomi)
  • Som vegetarianer er du med på å redusere det globale vannforbruket.
  • Det er en million tilfeller av matforgifting registrert årlig verden over, hovedsakelig kommer forgiftningen av å spise kjøtt.
  • Slaktere bruker ofte øreklokker for å slippe unna hylene til grisene og kuene når de skal slakte de.
  • En gjennomsnittlig kjøtteter vil konsumere til sammen 36 griser, 36 sauer og 750 kyllinger. 
  • Det er bevist at griser er like intelligente som sjimpanser, og er smartere enn hunder.
  • En åker med soyabønner vil produsere 30 ganger flere proteiner enn en like stor åker med kyr på beite.
  • Etikk! Karma!
  • Lev lengre.
  • Osteoporose, multippel sklerose, tannkjøttsykdomer, leddgikt og diabetes er en mye vanligere tilstand hos de som spiser kjøtt.
  • Kyr spiser mellom 30 og 50 % av alle avlinger på jorden.
  • Fisk føler smerte.
  • Vegetarinere har 20% lavere kollesterolnivå enn kjøttetere.
  • Du sparer penger.
  • Historisk sett er det intelligent å være vegetarianer.
  • Kjøtt inneholder mange sykdomsfremmkallende microorganismer.
  • Du vil ikke savne smaken.
  • Det er mer kalsium i sesamfrø og brokkoli enn det er i kumelk.
  • Bortsett fra B-Vitaminkomplekset er kjøtt mangefult på vitaminer.
  • Forstoppelse vil trolig være noe som hører fortiden til så snart du adopterer et vegetariansk kosthold.
  • Acneutbrudd blir forverret ved konsumering av kjøtt.
  • Man er med på å gjøre verden til et bedre sted.

 




Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Maritha Meling

Maritha Meling

22, Stavanger

Studerer på UiS for å bli lærer og jobber som bartender på Hexagon nattklubb. Jeg står en del modell, elsker å shoppe og brenner for dyrevern. Er vegetarianer og har et stort hjerte for alle dyr.

Kategorier

Arkiv

hits